Wat zien we deze week in-game?

Wat zien we deze week in-game?

Met de verplichte updates van de laatste weken is de bedoeling van de maandelijkse updates een beetje nutteloos geworden. We begrepen echter wel dat de updates noodzakelijk waren. Verplichte updates betekenen dat server admins de server moeten updaten, anders kun je de server niet op. De meeste server admins hielden er geen rekening mee dat er tussentijds toch nog updates konden komen. Die tijd is nu hopelijk een beetje voorbij.
De volgende update is sowieso een verplichte en forceert ook een wipe. De verwachtingen zijn hoog, want we zien redelijk veel wijzigingen die de gameplay kunnen beïnvloeden.

Puzzles, boats, water, hapis, performance, scientist, hair, tunnels, in-game map, passengers, chinook… zomaar wat steekwoorden die aandacht trekken.

Puzzles
Het ziet er naar uit dat je niet zomaar even omhoog kunt klimmen op de Launch Site voor wat high tier loot. Er worden puzzles ingebouwd waarbij je vermoedelijk, gezien de plaatjes die opduiken, een code of sleutel moet ‘verdienen’ om deuren te openen zodat je naar boven kunt. Later deze week ongetwijfeld meer.

Boats
Sail away! Er zijn al mogelijkheden om een vlot te bouwen op een modded server, maar Rust voegt boten nu echt zelf toe. Ze lopen op low grade fuel, hebben wat storage en spawnen in de buurt van lighthouse, stranden en rivieren. Je kunt ze niet craften. Boten verdwijnen na een uur om vervolgens te respawnen.

Ook het water heeft wat aanpassingen gekregen. Het reageert nu op boten, dode lichamen en kogels.

Hapis
Hapis Map heeft wat liefde ontvangen. Nieuwe monumenten zijn toegevoegd (zelfs één of twee die we nog niet eerder gezien hebben) en de performance is aangepakt. Er zijn nieuwe caves en tunnels, nieuw monument Outpost B bevat wat barrels en wooden crates en we voelen radiation in de tunnels bij Site B.

Chinook heli
De nieuwe Chinook 47 event zou zomaar eens in-game kunnen komen deze week. Dit wordt een periodieke event waar een helicopter een gelockte crate aflevert in een radtown. Je moet de locatie vervolgens bewaken en na een tijdje opent de crate. Een beetje zoals de Treasure Box op de Easy Server.

De Chinook is officieel bestuurbaar door NPC’s. Voor modded servers zorgt dit er ook voor dat ze bestuurbaar zouden zijn voor players. In Vanilla zal dit niet zo zijn en zijn alleen NPC’s achter het stuur te zien.

Roofs
Het is niet helemaal duidelijk of het echt een exploit was, maar er worden aanpassingen gedaan aan vooral roofs. Het is waarschijnlijk een start om te zorgen dat ‘de exploit’ met het dak niet meer mogelijk zijn. “Working on a ‘roof building blocks’ branch, he’s so far extracted triangle walls from roof building blocks. Given this is still in process on a separate branch, there is no word yet as to how this will shift building dynamics.”

More?
De in-game map is aangepast. We zien wat strakkere letters, plaatjes en een ‘focus’ knop waarmee je snel te zien bent in grote maps of als je buiten beeld bent.

Bradley lijkt mountable te zijn, waardoor we er vanuit kunnen gaan dat NPC’s de tank zouden kunnen besturen. Net als met de heli zou dit de mogelijkheid bieden om als player of admin ook Bradley te besturen. We gaan het zien…

En een fuckup met de garage door is gefixed. Het leek erop dat er een gat in de roldeur was waardoor een guntrap je op sommige momenten gewoon kon zien door de deur heen. Nu niet meer!

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of