Hoe werken blueprints en components in Rust?

Hoe werken blueprints en components in Rust?

Sinds de update van devblog 180 op 5 oktober 2017 werkt overleven in Rust op een heel andere manier dan dat je gewend was. Workbenches, blueprints, tier 1, 2 en 3… wat betekent dat allemaal?
Rust heeft in het verleden al blueprints gekend. Daarna kwam XP leveling, maar nu is er een combinatie van components en blueprints. Wij leggen het graag uit met een voorbeeld.

Veel items kun je niet direct craften. Voorheen zocht je components en kon je de items craften die de betreffende components nodig had. Ook al heb je nu de components, je kun ze niet craften. Voorbeeld: wil je een AK craften, dan zul je die eerst moeten vinden om er een blueprint van te maken. Dat kan in een lootbox in radtowns, maar je kunt er ook één stelen tijdens een raid of gevecht. Vervolgens moet je het item ‘researchen’ in een ‘research table’. Die kost 200 metal frags en 75 scrap. Doe de AK in een research table en voeg een bepaald aantal scrap toe (in het geval van een AK is dit 750 scrap). Research de AK en deze wijzigt in een blueprint. Klik op de blueprint, klik op ‘Learn blueprint’ en je kunt een AK craften.

Nu komen de workbenches aan bod. Om een AK te kunnen craften heb je een workbench tier 3 nodig. Het vervelende van de workbenches is dat je eerst tier 1 en 2 nodig hebt voordat je een workbench tier 3 kunt maken. Een workbench kun je altijd craften (als je de workbench tier ervoor maar hebt). De kosten voor workbenches zijn:

Work Bench Level 1: 500 wood, 100 metal frags, 50 scrap
Work Bench Level 2: Work Bench Level 1, 500 metal frags, 20 HQ metal, 500 scrap
Work Bench Level 3: Work Bench Level 2, 1000 metal frags, 100 HQ metal, 1250 scrap

Om een work bench te gebruiken, moet je er bij in de buurt staan. Sta je bij een work bench in de buurt, dan kun je de items craften in je crafting menu (druk op Q of druk bij de work bench op ‘USE’).

Let op: de AK direct gebruiken uit een lootbox zou kunnen, maar de ‘health’ van een AK die je uit een lootbox krijgt is erg laag en je hebt een blueprint nodig om de AK te repareren.

Heb je nog vragen, dan helpen we je graag op onze Discord. Klik hier!

Zie ook het volgende (Engelse) filmpje over de workbenches:

Subscribe
Notify of
guest
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments